Samen met meer dan 80.000 gezinnen in Vlaanderen geef je zo een duidelijk signaal dat ook jij natuur belangrijk vindt. Als Natuurpunt-lid geniet je bovendien van allerlei voordelen:kamsalamanderklein

 • Je ontvangt een welkomstpakket met daarin onder meer een CD met vogelgeluiden, alsook een boeiende Natuurpuntwandel- en fietsgids met 33 uitgestippelde wandelingen en fietsroutes in onze mooiste natuurgebieden.
 • Je ontvangt 4 keer per jaar het ledentijdschrift van onze afdeling De Karekiet en het Natuurpunt Nationaal tijdschrift Natuur.blad.
 • Je krijgt 10% ledenkorting in de Natuurpunt- winkel.
 • Je krijgt korting bij een aantal bedrijven
 • Je kan gratis deelnemen aan onze talrijke activiteiten

Het lidgeld bedraagt 27.00 € per gezin per kalenderjaar.

Voordelig abonnement op Natuur.focus en/of Natuur.oriolus

Leergierige leden van Natuurpunt kunnen zich abonneren op twee of meer gespecialiseerde tijdschriften. Natuur.oriolus brengt uitgebreide informatie over ornithologie (vogelstudie), terwijl Natuur.focus dieper ingaat op andere aspecten van de natuur en op ervaringen met natuurbeheer. De kostprijs van een abonnement op één van beide bedraagt 8,50 €. Wie op beide abonneert, krijgt een gunsttarief en betaalt slechts 14,50 €.


Hoe word ik lid?

Word lid via de knop hieronder. Vul het formulier in en verstuur het. Als je voor domiciliëring kiest, druk het dan af, zet er met balpen een handtekening onder en verklaar zo dat je akkoord gaat met de jaarlijkse domiciliëring van het lidgeld. Stuur het naar Natuurpunt – ledenadministratie, Coxiestraat 11, 2800 Mechelen. Doe je het liever via overschrijving noteer dan het rekeningnummer en schrijf het verschuldigde bedrag over. Bij ontvangst van je formulier word je meteen ingeschreven als lid en ontvang je het welkomstpakket en alle volgende tijdschriften.

Word lid en druk op de knop!


Frequent gestelde vragen

Hoe lid worden in het buitenland?

Schrijf 27 euro over op rekening van Natuurpunt, Coxiestraat 11, 2800 Mechelen, met vermelding "Nieuw lid ". IBAN: BE17 2300 0442 3321, BIC: GEBABEBB. Je ontvangt dan zo snel mogelijk het welkomstpakket en alle volgende tijdschriften.  Wil je je graag abonneren op Natuur.Focus of Natuur.Oriolus?
Voor een abonnement op één van beide stort je 8,5 € bovenop je lidgeld met vermelding van "Nieuw lid+Natuur.Focus" of "Nieuw lid+Natuur.Oriolus". Als je je op beide abonneert, stort je 14,5 € extra met vermelding "Nieuw lid+Natuur.Focus+Natuur.Oriolus

Voor de jongsten: word lid van JNM – Jeugdbond voor Natuur en Milieu. Website: http://www.jnm.be/?pag=138&a=49&acta=35

Hoe verleng ik mijn lidmaatschap?

Via domiciliëring gebeurt dit automatisch.

Zo je niet met dominciliëring werkt wacht je tot het laatste nummer van Natuur.blad van het jaar; daarin vind je een overschrijvingsformulier om je lidgeld te betalen.

Ik ben geen lid van Natuurpunt afdeling De Wielewaal, maar ik wens mij te abonneren op hun tijdschrift “De Karekiet”. Hoe ga ik tewerk?

Dit kan door 6 € te storten op rekening nr. 880-2989261-59 van Natuurpunt afdeling de Wielewaal, Stijn Streuvelslaan 29, 2500 Lier. U ontvangt dan vier maal per jaar ons tijdschrift, boordevol natuur en informatie over natuur en onze talrijke activiteiten.

Ik verander van adres

Bel of mail naar Lindsay Otten. Zij doet het nodige.

 

Bijkomende voordelen en informatie

Kortingen voor Natuurpunt leden – een overzicht

Website: www.natuurpunt.be/winkel, http://www.deputter.com/

 • A.S. Adventure: 5% korting op bijna het hele gamma

A.S. Adventure is een winkelketen die kleding en andere producten voor natuurbeleving en sportieve of avontuurlijke vrijetijdsbeleving verkoopt.
Website: www.asadventure.be

 • Naturam Natuurverf: 5% korting op het natuurverf Naturam-gamma

Tony Mertens NV is een keten van decoratiewinkels, met een uitgebreid gamma aan Naturam Natuurverf.

Natuurverf heeft tal van voordelen: gemaakt met natuurlijke grondstoffen, geen schadelijke uitwasemingen, antistatisch (trekt geen stof aan), aangename verwerking, verbetert aanzienlijk de kwaliteit van de binnenlucht, ideaal voor slaapkamers en kinderkamers, dé verf voor mensen met astma en allergieën, natuurlijk en helemaal niet duurder dan andere kwaliteitsverf! Bovendien is Naturam –natuurverf beschikbaar in meer dan 3.000 kleuren.
Website: www.naturam.be

 • Tierra – Natuurreizen: 10% korting op alle Natuurpunt-reizen dat Tierra aanbiedt

Tierra is een reisorganisatie die zich gespecialiseerd heeft in natuurreizen over de hele wereld in de vorm van groepsreizen, individuele reizen en gezinsvakanties.
Website: www.tierra.be

 • Torfs: 10%korting op het nieuwe paar schoenen bij inleveren van het oude paar

Torfs is een keten van schoenwinkels. Ze hebben over heel Vlaanderen 40 verkooppunten
Korting:. Torfs winkel in Lier sponsort onze reservaten met 0,20 € per draagtasjes dat je niet meeneemt. Draag dus je schoendoos zo naar buiten en de natuur wordt er beter van.
Website: www.torfs.be

 • Linea Trovata SunTec nv: ledenvoordeel bij aankoop van een zonneboilers of zonnepanelen

Linea Trovata SunTec nv maakt deel uit van de Linea Trovata groep, een internationale, industriële en dienstengroep die partner is van lokale overheden, ondernemingen en particulieren in het kader van duurzame energie. LT SunTec levert en installeert kwalitatieve en rendabele kant-en-klare projecten in zonnestroom, zonnewarmte, warmtepompen en jarenlange energiebesparing. Samen met Natuurpunt zetten ze zich in voor het project “Zonnen voor meer natuur”. Dankzij dit project kunnen leden profiteren van een tal van voordelen.
Website: www.natuurpunt.be/zonnen

 • Pixbook

Dankzij Pixbook kan je via de Natuurpuntwebsite jouw foto’s laten omzetten tot een fotoalbum. Het Natuurpunt Fotoboek biedt een uitstekend alternatief voor de massa foto's die bij jou niet verder geraken dan in een map op je harde schijf.
Website: www.natuurpunt.be/fotoboek